xoves, 28 de maio de 2020

O OVO SALTARÍN

Bos días lobiños! Como espertastes hoxe? Esperamos que con moitas ganas de traballar!!
Nestes días tivemos moitos oficios: fomos pintores, xardiñeiros...hoxe toca converterse en...científicos!!! 
Temos algo sorprendente que propoñervos, converter un ovo cru nunha pelota de goma saltarina...aínda que pareza mentira, si se pode!!!
Que precisamos?

  • Un ovo cru
  • Un bote de cristal con tapa
  • Unha botella de vinagre
  • 48 horas de paciente espera


IMOS MANS Á OBRA

1º paso: metede o ovo no recipiente.



2º paso: cubrídeo totalmente con vinagre. Outra opción sería botarlle colorante alimenticio líquido, de cores, para que quede máis vistoso, pero non sería necesario. 



3º paso: pecha o recipiente.




4º paso: espera 48 horas. Ao ser un recipiente transparente, poderás ver como o vinagre vai actuando sobre a casca do ovo.



5º paso: pasadas as 48 horas, podedes sacar o ovo do recipiente e con coidado lavalo con auga; veredes que o ovo xa non ten casca; é máis grande do que era antes de introducilo no vinagre; podedes tocalo e ver como se converteu en goma, incluso o podedes facer saltar, despacio e desde unha altura moi pequena, para que non se rompa (dentro o ovo seguirá sendo líquido). Se o fixestes con colorante tede tamén moito coidado porque vai manchar a superficie na que o fagades rebotar. 



No seguinte vídeo podedes ver cal sería o resultado...





**Tede moita paciencia porque hai que esperar aínda dous días para ver os resultados do experimento, durante a fin de semana xa poderedes xogar co voso "ovo saltarín"!!!

Lembrade mandar foto ou vídeo, queremos ver como traballan os nosos "pequecientíficos"!!!



E xa que estamos con este tema, deixamos unhas actividades para facer on line cuxos protagonistas son...os ovos!!



Huevos de dragón, una ficha interactiva de isanam74
liveworksheets.com

Gallinas y huevos, una ficha interactiva de MANYGAEDU
liveworksheets.com


E o reto para hoxe sabedes de que vai? Pois claro!!! tedes que atopar o ovo perdido...


Ningún comentario:

Publicar un comentario